Tijdens zijn studie grafische vormgeving in Amsterdam liep Bart Beekman stage bij een filmproductiebedrijf en regisseerde hij videoclips voor uiteenlopende  artiesten.

Om zijn passie voor cinematografie verder in de praktijk te kunnen brengen, deed hij toelating bij de Nederlandse Film Academie, in de afstudeerrichting camera. Drie jaar na zijn afstuderen, waarin hij korte films, commercials en muziekvideo’s draaide, verwierf hij zijn eerste opdracht als Director of Photography (DoP) voor een bioscoopfilm, de horrorfilm Doodeind (2006). Zijn werk aan de film werd positief besproken in de Nederlandse pers en de film kreeg in diverse landen een DVD-release. Sindsdien was Bart als DoP verantwoordelijk voor het camerawerk van verschillende speelfilms, waaronder de Amerikaans-Nederlandse productie The Windmill (2016) en het zowel voor Robert De Niro’s Tribeca Film Festival in New York als het International Film Festival Rotterdam geselecteerde Frankenstein’s Army (2013).

Ook filmde hij zowel de Nederlandse als Amerikaanse versie van de wereldwijd succesvolle Nickelodeon-serie De Ludwigs/Hunterstreet. Bart Beekman is lid van de NSC (Netherlands Society of Cinematography).